Wildemannetje

Alcoholpercentage

Bottelaar

Inhoud

Land van herkomst

Type

De Wildeman in Lemmer is vandaag de dag gevestigd in het gelijknamige pand daterend uit 1773. In die tijd was het een logement en een herberg, vandaag de dag is het dat nog steeds, al heet het nu Hotel, Café en Restaurant. De beroemde gevelsteen, met daarop de Wildeman, hangt er sinds 1939, het is een replica van de originele gevelsteen die een paar jaar daarvoor uit de gevel is gevallen. Er zijn diverse verbouwingen geweest in het pand, tijdens één van de laatste verbouwingen in 2021 vond men achter een muur die weggebroken werd een oud kistje. In die kist lagen wat papieren waaronder een oud recept van een kruidenbitter.

Toen ergens begin 2022 het recept in handen kwam van Jan Beek, eigenaar van Beek Spirits, was hij direct enthousiast. Een aantal ingrediënten waren makkelijk voorhanden, enkele anderen moesten opgezocht worden. Wat opviel was dat bij de Lemster Kruidenbitter ook citrusfruit gebruikt is, dat is zeer afwijkend, net als het feit dat de basis graanalcohol is, en geen jenever zoals bij Beerenburg. Zeer waarschijnlijk is het originele recept gemaakt door een Amsterdamse apotheker, net als bij Beerenburg. Er werden meerdere geneeskrachtige kruiden gebruikt, zoals Kinabast en Verveine. Eind 2022 ziet het nieuwe Wildemannetje het levenslicht, een ode aan de Lemster bevolking en de Lemster schippers en hun bemanningen.

22.99

Andere suggesties…

Meer informatie

Bekijk ons assortiment.
Beek staat voor kwaliteit in gedistilleerd. Beek is in 2017 opgericht door oud Veenendaler Jan Beek, expert in gedistilleerd. Zijn missie is om producten te maken die vanaf de grondstof tot in de fles puur en zuiver zijn. Bij het samenstellen van de recepten kijkt Jan naar het verleden van het Nederlandse gedistilleerd en naar de beste grondstoffen die er te krijgen zijn. Hij beoordeelt via een herhaald, zorgvuldig proeven wat er eventueel aangepast zou moeten worden in bijvoorbeeld de receptuur, het distillatieproces of de vatrijping om zo tot het optimale product te komen. Jan proeft en overlegt graag samen met hen die het vakmanschap van het ambachtelijk distilleren beheersen en zijn liefde voor kwaliteit en smaak delen, om de kwaliteit van zijn producten verder te perfectioneren. De dranken van Beek worden in kleine batches ambachtelijk gestookt of geblend om steeds het beste resultaat te bereiken.
Winkelwagen