Tariquet Legendaire

Alcoholpercentage

Inhoud

Land van herkomst

Gemaakt van 40% Folle Blanche, 30% Baco en 30% Ugni-blanc is deze typische Bas-Armagnac minimaal 13 jaar gerijpt in eiken vaten.

Een gekonfijte neus, die doet denken aan fruitpitten, met tinten van kruiden en een grote complexiteit. Beluchting onderstreept het scala aan aroma’s met gemarkeerde gekonfijte sinaasappel en musk. Volle onderscheidende smaken in de mond, met rijpe tannines en een verleidelijke balans van eiken en fruit, waarbij geleidelijk de suggestie van gedroogde vijgen en pruimen wordt vrijgegeven. Een prachtige afwerking met een zeer pure, aanhoudende zoetheid.

61.99

Meer informatie

Bekijk ons assortiment.
Het gerenommeerde wijnhuis Tariquet maakt vele mooie wijnen. Dat zij ook een uitstekende Armagnac maken is minder bekend. Met hun 10 miljoen flessen wijn per jaar zijn zij een van de grootste familiewijnhuizen in Frankrijk. Yves Grassa, geboren in 1951, is hiervoor verantwoordelijk. Hij heeft het bedrijf opgebouwd en is als echte Gascon altijd aan het werk om iets wat goed is nog beter te maken. Het kan zo maar gebeuren dat u op een zwoele zondagmiddag aan het wandelen bent in de Gascogne en in de verte een machine hoort brullen. Als u gaat kijken kunt u een natuurmens met een hoedje, laarzen en een grijzende baard bezig zien om zijn 1000 hectaren tellende wijngaarden weer iets uit te breiden. Een befaamde uitspraak van hem is ; “Op een dag is Tariquet net zo beroemd als de beroemdste Bordeaux!”. Dat hij van hard werken niet vies is mag duidelijk zijn. Toen zijn ouders in 1972 met pensioen gingen nam hij een wijn en Armagnacbedrijfje over met amper 40 hectare wijngaarden voornamelijk beplant met Ugni-Blanc druiven. Ook nam hij de voorraad Armagnac over die zijn ouders in de loop der jaren gedistilleerd hadden. In ruim dertig jaar bouwde hij samen met zijn zuster Maïté het familiebedrijf uit tot toonaangevend in de wereld van wijn en Armagnac. De Armagnac van Tariquet heeft in de loop der jaren vele prijzen gewonnen zoals de gouden medaille op het Concours Général Agricole, in Parijs in 1985. Tariquet ligt in de Bas-Armagnacstreek in het dorp Gers. De familie heeft sinds 1912 een prachtig Chateau als onderkomen.
SKU 432ecf0c73fc Categorieën , ,
Winkelwagen