Schelvispekel

Alcoholpercentage

Inhoud

Land van herkomst

Schelvispekel is het vloeibaar erfgoed van Vlaardingen. Het is ontstaan in de tijd van de VOC toen het gebruikelijk was
dat Vlaardingers hun haring ruilden met specerijen. In de kombuizen van de haringloggers waren altijd brandewijn en specerijen te vinden. Wanneer de vrouwen hun mannen vroegen wat daar onder in het schip stond, antwoorde zij steevast; ‘pekel’. In de wintermaanden vingen de vissers geen haring maar schelvis. De schuilnaam voor hun brandewijn was snel gevonden: Schelvispekel.

Schelvispekel wordt gemaakt van eigen gemaakte brandewijn en kruiden die 2 maanden lang trekken in stenen trekpotten. Het kruidenextract wordt gemengd met brandewijn en suiker. Heerlijk om puur te drinken, maar ook on the rocks, in de mix of een scheutje in de appeltaart..

18.49

Meer informatie

Bekijk ons assortiment.
Distilleerderij van Toor is een oud Vlaardingsdat teruggaat naar 1883. De alom bekende van Schelvispekel en oranjebitter die destijds werden gestookt in de distilleerderij, worden er in de 21ste eeuw nog altijd op ambachtelijke manier bereid. Er komen geen geur- en smaakstoffen aan te pas; het zijn de pure ingrediënten die zorgen voor de verrassende lekkere smaak van de producten van Van Toor. Leo Fontijne stookt er bijzondere merken, zoals deze van oudsher worden gemaakt.
SKU 68cde292735c Categorieën , ,
Winkelwagen