Génépi Liqueur des Alpes

Alcoholpercentage

Inhoud

Land van herkomst

Type

Distilleerderij

De eerste likeur op basis van alcohol werd “eau divine and admirable” genoemd. Het was niets meer dan water, alcohol met wat suiker toegevoegd. Het werd beschouwd als geneesmiddel. Later voegde mensen uit de Haute-Provence kruiden uit hun bergen, genipi, bijvoorbeeld.
Génépi is een op alcohol gebaseerde likeur, gemaakt van rietsuiker siroop, een Génépi des Alpes spirit en 63 andere kruiden. Prachtig zuiver en prikkelend op de tong. Geweldig! Zoiets proef je niet vaak.

32.99

Meer informatie

Bekijk ons assortiment.
In Haute Provence, een gebied in het zuiden van Frankrijk, zit de distilleerderij Domaines de Provence gevestigd. En maken al meer dan honderd jaar aperitieven en likeuren van de Provence. De distilleerderij is opgericht in 1898 en hebben een traditie die zo’n duizend jaar oud is. Ze oogsten geneeskrachtige kruiden uit Montagne de Lure, beroemd door haar uitgebreide en overvloedige plantaardige specerijen. In de Middeleeuwen, de mensen die de geneeskrachtige kruiden geoogst Hadden werden verkopers en soms waren de kruiden al in de vorm van gedistilleerd producten te krijgen. In de 17e en 18e eeuw kon je deze verkopers vinden in vele steden als algemene handelaren of apothekers. In de 19e eeuw werden sommige van hen apothekers, terwijl anderen destilleerders werden. De speciale producten zijn in vele gevallen dranken die eetlust opwekkend zijn of juist verfrissend kwaliteiten bevatten. Wijn en alcoholdistillatie zijn methoden voor het naar boven halen van aroma’s en actieve ingrediënten van de planten te behouden. Pas het einde van vorige eeuw zijn deze Distillateurs pas begonnen met likeuren en aperitieven als specialiteit van de distilleerderij. Vandaag leeft dit mooie recept al meer dan honderd jaar binnen één bedrijf, ‘Les distilleerderijen et Domaines de Provence’, en overal ter wereld kan iedereen genieten van deze gedistilleerde dranken uit de Provence.
SKU bf95cc24a179 Categorieën , ,
Winkelwagen