Categorie: Filliers

In het liefelijke Oost-Vlaamse dorpje Bachte-Maria-Leerne (vlakbij Deinze, België), verscholen tussen de uitgestrekte weiden en graanvelden van de Leiestreek, ligt de graanstokerij Filliers. Al generaties lang worden op deze plaats de fijnste jenevers gestookt. De vroegste kiemen van deze ambachtelijke stokerij vinden we immers al terug in 1880. In dat jaar kreeg Kamiel Filliers de vergunning om zijn eigen stokerij op te richten bij zijn boerderij. Zo kon hij van de graansoorten die hij ‘s zomers teelde een heerlijke graanjenever stoken tijdens de winter.

Ondertussen zijn we al meer dan een eeuw verder, en is er een en ander veranderd bij Filliers. Maar toch ook niet zoveel. Vandaag is de graanstokerij én het familiegeheim in de goede handen van de 5de generatie van dit graanstokersgeslacht. Nog steeds worden vakmanschap, traditie en ambachtelijkheid er hoog in het vaandel gedragen. Daarom biedt deze stokerij nog
altijd een jenever aan die voor 100% een eigen product is, en dit maakt Filliers uniek. Het proces in de stokerij start namelijk bij de ongemalen granen, en eindigt bij het vullen van de flessen. Van korrel tot borrel dus.

Kies een hoofdcategorie

Kies een categorie

Filter op prijs

Filter op Land van herkomst

Filter op Inhoud

Filter op Alcoholpercentage

Kies een categorie

Toont alle 2 resultaten

Winkelwagen