Disaronno – Velvet

Alcoholpercentage

Distilleerderij

Inhoud

Land van herkomst

Type

Disaronno Velvet is een cream likeur die ontstaat door de klassieke likeur van dit merk met échte Nederlandse melk te combineren. De kenmerkende smaak van ‘s werelds meest gedronken Italiaanse likeur krijgt onverwachte nuances.

De smaak is zacht en zoet, zoals je van Disaronno gewend bent, maar met romige en zijdezachte lagen door de toevoeging van melk. Disaronno Velvet voegt een nieuwe dimensie toe aan de smaakbeleving van Disaronno Originale; dat over de hele wereld generaties voor zich heeft gewonnen en zijn stempel heeft gedrukt met fluweelzachte tonen.

21.45

Meer informatie

Bekijk ons assortiment.
De origine van de hartelijke, geraffineerde smaak van Disaronno dateert uit een van de meest romantische en creatieve periodes van de Italiaanse geschiedenis - de Renaissance. In 1525, werd aan de artiest Bernardino Luini, een briljante leerling van Leonardo da Vinci, de opdracht gegeven om een fresco te schilderen van de Madonna of the Miracles in Saronno (Madonna dei Miracoli in Saronno, waar het Fresco nog steeds kan worden bezichtigd vandaag). Om de Madonna te portretteren zocht hij zijn inspiratie bij een lokale, mooie, jonge, vrouwelijke herbergier. Als blijk van haar dankbaarheid overhandigde ze aan de artiest een speciaal geschenk, ze bereidde een fles klaar met een amberkleurig likeur, geurig en delicaat. Dat is hoe de legende van Disaronno ontstond: vanuit een eenvoudig vriendelijk gebaar en een uniek met de hand gemaakt mengsel van geheime ingrediënten.
Winkelwagen