Categorie: Clément Rhum

Deze distilleerderij is opgericht in 1887 door Homere Clément. Het gebouw staat op de plek van een oude suiker raffinaderij uit 1770. Clement heeft net als alle Rums van Martinique een ander basisingrediënt: Vesou. Hier wordt dus het pure sap van het suikerriet gebruikt. Voor velen is dit de zuiverste vorm van Rum maken. De smaak is in ieder geval heel anders. De distilleerderij is ook apart. Dit is gewoon een landgoed met een mooi 18e eeuws landhuis. Dat landhuis is nu een museum. De distilleerderij maakt een Rum op 74% en verdunt die vervolgens. Bij het eerste jaar rijpen in RVS wordt er lucht door het distillaat gepompt. Dit maakt de Rum veel zachter. Daarna gaat het voor een jaar in vaten van 600 liter om daarna te worden overgepompt naar vaten van 200 liter voor een rijping van minimaal 3 jaar.

Kies een hoofdcategorie

Kies een categorie

Filter op prijs

Filter op Land van herkomst

Filter op Inhoud

Filter op Alcoholpercentage

Kies een categorie

Enig resultaat

Winkelwagen