Campari

Alcoholpercentage

Inhoud

Land van herkomst

Type

Campari is een kruidige drank van zeer hoge kwaliteit en wordt nog steeds op dezelfde manier gemaakt als in 1870. Het heeft een aangename, eigenzinnige en bitterzoete smaak. Campari is een distillaat van planten, fruit en ongeveer zeventig kruiden, waaronder gentiaan en kinine, aangevuld met suiker en gedestilleerd water.

bekend door het puur �on the rocks�, met soda of met jus d�orange te drinken. Campari is heel veelzijdig en biedt ook bijzondere cocktails en longdrinks.

19.45

Meer informatie

Bekijk ons assortiment.
Campari is in 1860 onder de naam “Bitter all uso D’Olanda” (vertaald: naar Nederlands gebruik) geïntroduceerd. Niet dat het karmijnrode drankje iets met Nederland van doen had, maar de naam gaf het product voor de Italianen in die tijd een exotisch tintje. De geschiedenis van Campari begint in Novara in 1860 met de uitvinding van het originele recept, dat vandaag de dag nog steeds wordt gebruikt. In 1870 wordt Campari in Milaan, nu het centrum van de internationale design- en modewereld, door Gaspare Campari gepresenteerd in zijn cafe-liquoreria. Zijn zoon Davide Campari besloot zich volledig toe te leggen op de productie van zijn vaders schepping en het product draagt zijn naam dan ook sinds 1882. In 1904 wordt de eerste fabriek in gebruik genomen en wordt er begonnen met de export naar andere landen overzees. Dit was het begin van het succesverhaal dat ook vandaag nog voortduurt. Op dit moment wordt Campari in meer dan 190 landen gedistribueerd en is het een van de meest bekende merken in de wereld.
SKU c413ad167d13 Categorieën , ,
Winkelwagen