Boomsma Vat Gerijpte Genever 5 jaar

Alcoholpercentage

Inhoud

Land van herkomst

Deze genever bestaat uit een assemblage van fijne korenwijn en moutwijn verkregen door distillatie in eigen koperen ketels. Een exclusieve genever die vijf jaar of langer op kleine voormalige bourbonvaten van Amerikaans eikenhout is gelagerd.

Met een subtiele goudgele kleur en een heerlijke zoete geur van tropisch fruit, vanille en stroop. In de smaak worden deze zoete fruit- en vanille tonen ondersteund door kruidige tonen van nootmuskaat en kruidnagel.

22.99

Meer informatie

Bekijk ons assortiment.
Zo’n 125 jaar geleden verscheen de eerste fles Boomsma “Oud Friesche” Beerenburger op tafel. Dit karakteristieke kruidenbitter werd al snel in brede kring gewaardeerd. Vandaag de dag brengt Boomsma een uitgebreid assortiment aan binnen- en buitenlandse dranken. Veel van deze dranken worden in eigen beheer gedistilleerd en gebotteld. Sinds het begin van de jaren zeventig verzorgt Boomsma bovendien de import van een selectie kwaliteitswijnen uit de gehele wereld. Omgekeerd zijn er ook vele liters gedistilleerd voor de export bestemd. In het buitenland is al jaren een groeiende vraag naar whisky, vodka en rum. Ook de oer-Hollandse jenevers en kruidenbitters vallen hier steeds meer in de smaak. In tegenstelling tot de meeste andere distilleerderijen is Boomsma Distilleerderij nog steeds een zelfstandig familiebedrijf. Onder leiding van de vijfde generatie worden oude tradtities gekoesterd en nieuwe ambities gerealiseerd. Wie meer wil weten is van harte welkom in het Boomsma Museum. Dit sfeervolle museum in de Leeuwarder binnenstad, herbergt eveneens een gezellig proeflokaal.
SKU ad081fa3cc3d Categories , ,
Winkelwagen