Boomsma Vat Gerijpte Genever 3 jaar

Alcoholpercentage

Inhoud

Land van herkomst

Deze genever bestaat uit een assemblage van fijne korenwijn en moutwijn verkregen door distillatie in eigen koperen ketels. Bijzonder aan deze genever is de lagering op voormalige portvaten van Europees eiken, gedurende minstens drie jaar.

De kleur is flonkerend ambergoud en de geur is rijk met rozijnen, tabaksblad, iets granig maar doet ook denken aan de geur van warme appeltaart. Fluweelzacht van smaak met wederom rozijnen en tabak maar nu aangevuld met tonen van rijpe pruimen en iets kruidig.

18.99

Meer informatie

Bekijk ons assortiment.
Zo’n 125 jaar geleden verscheen de eerste fles Boomsma “Oud Friesche” Beerenburger op tafel. Dit karakteristieke kruidenbitter werd al snel in brede kring gewaardeerd. Vandaag de dag brengt Boomsma een uitgebreid assortiment aan binnen- en buitenlandse dranken. Veel van deze dranken worden in eigen beheer gedistilleerd en gebotteld. Sinds het begin van de jaren zeventig verzorgt Boomsma bovendien de import van een selectie kwaliteitswijnen uit de gehele wereld. Omgekeerd zijn er ook vele liters gedistilleerd voor de export bestemd. In het buitenland is al jaren een groeiende vraag naar whisky, vodka en rum. Ook de oer-Hollandse jenevers en kruidenbitters vallen hier steeds meer in de smaak. In tegenstelling tot de meeste andere distilleerderijen is Boomsma Distilleerderij nog steeds een zelfstandig familiebedrijf. Onder leiding van de vijfde generatie worden oude tradtities gekoesterd en nieuwe ambities gerealiseerd. Wie meer wil weten is van harte welkom in het Boomsma Museum. Dit sfeervolle museum in de Leeuwarder binnenstad, herbergt eveneens een gezellig proeflokaal.
SKU a9433ab3b531 Categorieën , ,
Winkelwagen