Boomsma Vat Gerijpte Genever 10 jaar

Alcoholpercentage

Inhoud

Land van herkomst

Bij Boomsma hebben ze hun Oude Genever, een melange van fijne graandistillaten en de zuiverste koren- (7%) en moutwijn (25%), maar liefst 10 jaar op kleine ex-bourbonvaten gelagerd.

De geur is heerlijk zacht en zoet met vanille, krenten, meloen en wat houttonen. Rond en zacht van smaak met wederom vanille en een houttoets maar ook zoethout.

33.95

Meer informatie

Bekijk ons assortiment.
Zo’n 125 jaar geleden verscheen de eerste fles Boomsma “Oud Friesche” Beerenburger op tafel. Dit karakteristieke kruidenbitter werd al snel in brede kring gewaardeerd. Vandaag de dag brengt Boomsma een uitgebreid assortiment aan binnen- en buitenlandse dranken. Veel van deze dranken worden in eigen beheer gedistilleerd en gebotteld. Sinds het begin van de jaren zeventig verzorgt Boomsma bovendien de import van een selectie kwaliteitswijnen uit de gehele wereld. Omgekeerd zijn er ook vele liters gedistilleerd voor de export bestemd. In het buitenland is al jaren een groeiende vraag naar whisky, vodka en rum. Ook de oer-Hollandse jenevers en kruidenbitters vallen hier steeds meer in de smaak. In tegenstelling tot de meeste andere distilleerderijen is Boomsma Distilleerderij nog steeds een zelfstandig familiebedrijf. Onder leiding van de vijfde generatie worden oude tradtities gekoesterd en nieuwe ambities gerealiseerd. Wie meer wil weten is van harte welkom in het Boomsma Museum. Dit sfeervolle museum in de Leeuwarder binnenstad, herbergt eveneens een gezellig proeflokaal.
SKU 255029e3c0be Categorieën , ,
Winkelwagen