Boomsma Vat Gerijpte Genever 1 jaar

Alcoholpercentage

Distilleerderij

Inhoud

Land van herkomst

Type

Deze genever bestaat uit een assemblage van fijne korenwijn en moutwijn verkregen door distillatie in eigen koperen ketels. Hierna volgt een rijping van tenminste één jaar op kleine voormalige bourbonvaten van Amerikaans eiken.

Lichtgoud van kleur met in de geur zoete en fruitige tonen van gedroogd fruit zoals abrikoos, leertonen en iets granig. In de smaak komen deze tonen ook weer naar voren maar worden deze daarnaast nog aangevuld met toffee en zoethout.

15.95

Meer informatie

Bekijk ons assortiment.
Zo’n 125 jaar geleden verscheen de eerste fles Boomsma “Oud Friesche” Beerenburger op tafel. Dit karakteristieke kruidenbitter werd al snel in brede kring gewaardeerd. Vandaag de dag brengt Boomsma een uitgebreid assortiment aan binnen- en buitenlandse dranken. Veel van deze dranken worden in eigen beheer gedistilleerd en gebotteld. Sinds het begin van de jaren zeventig verzorgt Boomsma bovendien de import van een selectie kwaliteitswijnen uit de gehele wereld. Omgekeerd zijn er ook vele liters gedistilleerd voor de export bestemd. In het buitenland is al jaren een groeiende vraag naar whisky, vodka en rum. Ook de oer-Hollandse jenevers en kruidenbitters vallen hier steeds meer in de smaak. In tegenstelling tot de meeste andere distilleerderijen is Boomsma Distilleerderij nog steeds een zelfstandig familiebedrijf. Onder leiding van de vijfde generatie worden oude tradtities gekoesterd en nieuwe ambities gerealiseerd. Wie meer wil weten is van harte welkom in het Boomsma Museum. Dit sfeervolle museum in de Leeuwarder binnenstad, herbergt eveneens een gezellig proeflokaal.
SKU 8c0953d10eb4 Categorieën , ,
Winkelwagen