Categorie: Bijzonder & Puur

De Bijzonder & Puur lijn komt van Boerderij de Eekhoeve uit Veenendaal. Boerderij De Eekhoeve is in 1925 gebouwd. Het is een T-boerderij, in het voorste gedeelte werd gewoond en in het achterste deel stond het vee. Daar is nu hun landwinkel gevestigd.

Vader Kees Hardeman is in de Tweede Wereldoorlog als boerenknecht op de Eekhoeve begonnen. Na de oorlog pachtte hij de boerderij en in de jaren ’70 kocht hij het. Nu is v.o.f. de Eekhoeve eigendom van Gert, Arris, Fijtje en Wilco Hardeman.

Oorspronkelijk was het een gemengd agrarisch bedrijf met koeien, kippen en varkens. Door de ligging in een gebied met belangrijke landschappelijke waarden, dichtbij de Utrechtse Heuvelrug, konden wij niet verder uitbreiden. Daarom hebben we gekozen voor een aantal nevenactiviteiten.

De boerderij heeft 12 hectare grasland, 2 hectare bos en ze hebben een kas waar ze eenjarige perk- en kuipplanten en aardbeien telen. Ook is er bij hun op het erf een kinderboerderij, een moestuin, een terras en natuurlijk de landwinkel te vinden.

Met liefde hebben we er sinds een aantal jaren de zorgboerderij aan toegevoegd, dagbesteding voor jong en oud, met een lichamelijke of geestelijke beperking. De boerderijwinkel bestaat al sinds 1985. Hier verkopen ze ambachtelijke boerderijproducten, uit eigen stal en van eigen bodem.

Kies een hoofdcategorie

Kies een categorie

Filter op prijs

Filter op Land van herkomst

Filter op Inhoud

Filter op Alcoholpercentage

Kies een categorie

Toont alle 2 resultaten

Winkelwagen