BEEK Spiced Rum

Alcoholpercentage

Inhoud

Land van herkomst

Type

Bottelaar

Spiced rum is een categorie waar men allerlei kruiden toevoegt aan een vat rum en deze enige tijd laat liggen. Zo moet deze dus ook in elkaar gestoken worden. De basiskruiden zijn vrij simpel: kaneel, anijszaad, kardemom, gember, kruidnagel, rozemarijn en nootmuskaat.

Jan vindt hem na het proeven net niet pittig genoeg. Een pot met rode pepers en alcohol lost dat wel op, is mijn gedachte. Hete pepers, vers en gedroogd, trekt hij op alcohol. Na een week of vier is het pittig genoeg.

Na een maand of vijf is hij tevreden met het resultaat. De rum ruikt alsof je de toko binnenstapt. De invloed van de rode pepers is merkbaar, maar niet overheersend. De kleur is mooi geworden, tussen amber en roodbruin in. De geur geeft heel veel kruiden en specerijen. En de smaak is intens, kruidig maar zacht, pittig maar niet scherp.

25.95

Meer informatie

Bekijk ons assortiment.
Beek staat voor kwaliteit in gedistilleerd. Beek is in 2017 opgericht door oud Veenendaler Jan Beek, expert in gedistilleerd. Zijn missie is om producten te maken die vanaf de grondstof tot in de fles puur en zuiver zijn. Bij het samenstellen van de recepten kijkt Jan naar het verleden van het Nederlandse gedistilleerd en naar de beste grondstoffen die er te krijgen zijn. Hij beoordeelt via een herhaald, zorgvuldig proeven wat er eventueel aangepast zou moeten worden in bijvoorbeeld de receptuur, het distillatieproces of de vatrijping om zo tot het optimale product te komen. Jan proeft en overlegt graag samen met hen die het vakmanschap van het ambachtelijk distilleren beheersen en zijn liefde voor kwaliteit en smaak delen, om de kwaliteit van zijn producten verder te perfectioneren. De dranken van Beek worden in kleine batches ambachtelijk gestookt of geblend om steeds het beste resultaat te bereiken.
SKU 1836c72336ce Categorieën , ,
Winkelwagen