BEEK Spiced Rum


Alcoholpercentage | |
---|---|
Inhoud | |
Land van herkomst | |
Type | |
Bottelaar |
Spiced rum is een categorie waar men allerlei kruiden toevoegt aan een vat rum en deze enige tijd laat liggen. Zo moet deze dus ook in elkaar gestoken worden. De basiskruiden zijn vrij simpel: kaneel, anijszaad, kardemom, gember, kruidnagel, rozemarijn en nootmuskaat.
Jan vindt hem na het proeven net niet pittig genoeg. Een pot met rode pepers en alcohol lost dat wel op, is mijn gedachte. Hete pepers, vers en gedroogd, trekt hij op alcohol. Na een week of vier is het pittig genoeg.
Na een maand of vijf is hij tevreden met het resultaat. De rum ruikt alsof je de toko binnenstapt. De invloed van de rode pepers is merkbaar, maar niet overheersend. De kleur is mooi geworden, tussen amber en roodbruin in. De geur geeft heel veel kruiden en specerijen. En de smaak is intens, kruidig maar zacht, pittig maar niet scherp.
€25.95
Gerelateerde producten
-
Absente 55
€28.99