Absente 55

Alcoholpercentage

Inhoud

Land van herkomst

Type

Distilleerderij

Absente 55 wordt genoten door deze op traditionele manier te drinken waarbij een vlam, suiker, water en absint wordt gebruikt… een ceremoniële ritueel die vrij spel aan uw verbeelding geeft.

het aroma geeft een subtiele geur van Absint vermengd met anijs, munt en specerijen. De smaak is rond met veel anijs met een goede textuur dankzij de aanwezigheid van de amoise. In de afdronk komen er verse, kruidige toetsen (Absint, citroenmelisse en mint) die deze Absente de een enorme lengte van smaak geeft.

31.99

Meer informatie

Bekijk ons assortiment.
In Haute Provence, een gebied in het zuiden van Frankrijk, zit de distilleerderij Domaines de Provence gevestigd. En maken al meer dan honderd jaar aperitieven en likeuren van de Provence. De distilleerderij is opgericht in 1898 en hebben een traditie die zo’n duizend jaar oud is. Ze oogsten geneeskrachtige kruiden uit Montagne de Lure, beroemd door haar uitgebreide en overvloedige plantaardige specerijen. In de Middeleeuwen, de mensen die de geneeskrachtige kruiden geoogst Hadden werden verkopers en soms waren de kruiden al in de vorm van gedistilleerd producten te krijgen. In de 17e en 18e eeuw kon je deze verkopers vinden in vele steden als algemene handelaren of apothekers. In de 19e eeuw werden sommige van hen apothekers, terwijl anderen destilleerders werden. De speciale producten zijn in vele gevallen dranken die eetlust opwekkend zijn of juist verfrissend kwaliteiten bevatten. Wijn en alcoholdistillatie zijn methoden voor het naar boven halen van aroma’s en actieve ingrediënten van de planten te behouden. Pas het einde van vorige eeuw zijn deze Distillateurs pas begonnen met likeuren en aperitieven als specialiteit van de distilleerderij. Vandaag leeft dit mooie recept al meer dan honderd jaar binnen één bedrijf, ‘Les distilleerderijen et Domaines de Provence’, en overal ter wereld kan iedereen genieten van deze gedistilleerde dranken uit de Provence.
SKU 637a5927a5ce Categories , ,
Winkelwagen