Westvleteren – Blond

Alcoholpercentage

Brouwerij

Inhoud

Type

Koel geschonken , kleurt het bier lichttroebel blond met een overvloedige schuimkraag en een sterke pareling. Westvleteren Blond zet aan met een fris en fruitig aroma van aangename citrus en een sterke zeste van limoen. De smaak is mooi evenwichtig met de zoetigheid van de mout en een kordate bitterheid komende van een flinke dosis hop die gebruikt wordt bij het brouwen. Ook in de smaak zorgt de heerlijke citrus voor een fijne en verfrissende toets die voortvloeit tot in de voortreffelijk droge nasmaak.

4.00

Andere suggesties…

Meer informatie

Bekijk ons assortiment.
Op deze pagina staat ons vaste assortiment. Omdat er veel wisseling in het speciale bier is, staan wij als venue op de bierapp Untappd. Op deze app kunt u zich abonneren en op de hoogte blijven van onze nieuwe aanwinsten.
De monniken van Westvleteren brouwen sinds 1839 om in eigen behoeften te voorzien. Zonder commerciële doelstellingen en ter ondersteuning van mensen in nood. Personeelsleden en broeders staan samen in voor de productie van het bier. Steeds werd er gestreefd om de kwaliteit van de verschillende trappistenbieren te verbeteren, weliswaar met respect voor de originele receptuur en productietechniek. Vijf natuurlijke grondstoffen worden gebruikt om drie trappistbieren te brouwen: blond, 8 en 12. Die hebben elk hun eigen kleur, smaak en aroma en creëren van daaruit hun eigen gastronomische wereld. Alle bieren zijn ongefilterd en niet gepasteuriseerd, met nagisting op de fles. Dit alles komt hun smaak en hun aroma ten goede. Het ganse productieproces wordt nauwkeurig gecontroleerd om de kwaliteit en de smaak van het bier te verzekeren. Hierbij spelen de lange periodes van gisting, lagering en nagisting een cruciale rol. De Trappist Westvleteren voldoet aan de strenge voorschriften van de Internationale Vereniging Trappist, en draagt dus ook het logo “Authentic Trappist Product”.
SKU ebfa2f1486e2 Categorieën , ,
Winkelwagen