St. Bernardus - Tripel

Alcoholpercentage

Brouwerij

Inhoud

Land/regio

Land van herkomst

St.Bernardus Tripel is een traditioneel abdijbier, gebrouwen volgens de klassieke ‘Tripel’ stijl. In de streek rond Watou noemt men de Tripel ook vaak een ‘Bernadetje’, voorwaar een mooie verwijzing en hommage aan Bernadette, de jongste dochter van Evariste Deconinck.

St.Bernardus Tripel heeft een licht zoet aroma en een bloemige, fruitige smaak waarbij bitter en zoet elkaar perfect in harmonie houden. Dankzij de aangename hoppigheid heeft het bier een zaligmakende rondheid in de mond en heeft het de uitstekende combinatie van zowel dorstlessend als eetlustopwekkend te zijn.

2.10

Meer informatie

Bekijk ons assortiment.
Op deze pagina staat ons vaste assortiment. Omdat er veel wisseling in het speciale bier is, staan wij tegenwoordig als venue op de bierapp Untappd. Op deze app kunt u zich abonneren en op de hoogte blijven van onze nieuwe aanwinsten.
De brouwerij werd in 1946 opgericht door Evarist Deconinck die sinds de jaren dertig de kaasmakerij in Watou van de paters Trappisten van de Abdij op de Katsberg (Noord-Frankrijk) overgenomen had. In de abdij werd enkel nog kleinschalig gebrouwen voor eigen gebruik. In 1959 besliste Deconinck om de productie van kaas te stoppen en zich volledig toe te leggen op het brouwen. Begin jaren zestig stapte zijn schoonzoon Guy Claus in de brouwerij in in 1962 werd de licentie voor het brouwen van het trappistenbier voor 30 jaar verlengd. In 1992 werd deze overeenkomst stopgezet omdat de Trappistenbrouwerijen beslist hadden dat enkel bieren gebrouwen binnen de muren van de abdij het Authentic Trappist Product label kregen. De bieren werden door de brouwerij volgens de originele recepten verder gebrouwen onder de naam St. Bernardus.
SKU 5961292b99a9 Categorieën , ,
Winkelwagen