St. Bernardus - Pater

Alcoholpercentage

Brouwerij

Inhoud

Land/regio

Land van herkomst

St.Bernardus Pater 6 is gebrouwen volgens de klassieke ‘dubbel’ stijl, naar het originele recept uit 1946. De naam van het bier is een referentie geworden en zo wordt het in de volksmond veelal vernoemd als ‘een Paterke’.

Dit ‘Paterke’ is niet zo maar een bruin bier, het verenigt de weldadige smaken van speciaalmout met de levendige fruitigheid van rijpe (boom)vruchten. Impressies van hazelnoot en mokka vormen de basis van het mondgevoel, wat overgaat in een voortreffelijk en speels steekspel tussen de milde smaak van donkere kandij en een licht gebrand en droog graan karakter. De gulle aroma’s van peer en appel werken magnifiek door tot in de licht bittere nasmaak.

1.65

Meer informatie

Bekijk ons assortiment.
Op deze pagina staat ons vaste assortiment. Omdat er veel wisseling in het speciale bier is, staan wij tegenwoordig als venue op de bierapp Untappd. Op deze app kunt u zich abonneren en op de hoogte blijven van onze nieuwe aanwinsten.
De brouwerij werd in 1946 opgericht door Evarist Deconinck die sinds de jaren dertig de kaasmakerij in Watou van de paters Trappisten van de Abdij op de Katsberg (Noord-Frankrijk) overgenomen had. In de abdij werd enkel nog kleinschalig gebrouwen voor eigen gebruik. In 1959 besliste Deconinck om de productie van kaas te stoppen en zich volledig toe te leggen op het brouwen. Begin jaren zestig stapte zijn schoonzoon Guy Claus in de brouwerij in in 1962 werd de licentie voor het brouwen van het trappistenbier voor 30 jaar verlengd. In 1992 werd deze overeenkomst stopgezet omdat de Trappistenbrouwerijen beslist hadden dat enkel bieren gebrouwen binnen de muren van de abdij het Authentic Trappist Product label kregen. De bieren werden door de brouwerij volgens de originele recepten verder gebrouwen onder de naam St. Bernardus.
SKU 45bc0a60cf80 Categorieën , ,
Winkelwagen