Rochefort 8

Alcoholpercentage

Brouwerij

Inhoud

Land van herkomst

Rochefort 8° is een bier van 9,2 vol.% en wordt ook wel de “spécial” genoemd. De kroonkurk is groen. Dit roodachtige, bruine bier heeft een witte schuimkraag, stabiel en sterk wandklevend. De geur is zeer complex met een fruitige toets. De smaak is lichtzoet en toch niet plakkerig met een mooie balans tussen de fruitigheid en alcohol. Rochefort 8° heeft een lichtzoete en lichtdroge afdronk met een verrassend bitter voor een dergelijk donkerzoet bier.

2.70

Meer informatie

Bekijk ons assortiment.
Op deze pagina staat ons vaste assortiment. Omdat er veel wisseling in het speciale bier is, staan wij als venue op de bierapp Untappd. Op deze app kunt u zich abonneren en op de hoogte blijven van onze nieuwe aanwinsten.
De abdij Notre-Dame de Saint-Rémy te Rochefort werd gesticht in 1230. Ze behoort tot de Cisterciënzerorde der Strikte Observantie, die ook wel Trappistenorde wordt genoemd, omwille van de historische banden met de Abdij van La Trappe in Frankrijk en de rol die de laatste heeft gespeeld in de hervorming van de Cisterciënzerorde in de zeventiende eeuw. Deze orde leeft van zijn werk en maakt van de gelegenheid gebruik om vele sociale noden te lenigen. In dat opzicht heeft de kloostergemeenschap van Saint-Rémy ervoor gekozen om haar economische activiteit in te kaderen in voedingsmiddelen. Zo produceert ze reeds eeuwenlang haar bier - dat zeer gerenommeerd is geworden. De hoeveelheid die wordt geproduceerd, is bewust beperkt gehouden. Dit brouwsel van hoge kwaliteit vraagt om met wijsheid geproefd te worden; als dat op die manier gebeurt, bevordert het de vriendschap en het delen met elkaar. De abdij kan niet worden bezocht, maar de abdijkerk is zo goed als vrij toegankelijk.
SKU 85bb5f27877d Categorieën , ,
Winkelwagen