Orval

Alcoholpercentage

Brouwerij

Inhoud

Land van herkomst

Orval is een amberkleurig trappistenbier van hoge gisting met een alcoholgehalte van 6,2 procent. Het bestaat uit bronwater van de Mathildebron, mout, hop, suiker en gist. Orval gist verder op de fles, er blijven nauwelijks restsuikers over. In het glas kleurt het bier licht amber met oranjeachtige tinten champagneachtige pareling opgestuwd tot een maanlandschap, een berg- en dalstructuur. In dit trappistenbier overheerst de typische Orval-bitterheid en zijn volle smaak.

2.75

Meer informatie

Bekijk ons assortiment.
Op deze pagina staat ons vaste assortiment. Omdat er veel wisseling in het speciale bier is, staan wij als venue op de bierapp Untappd. Op deze app kunt u zich abonneren en op de hoogte blijven van onze nieuwe aanwinsten.
Op het einde van de 12de eeuw werd in de gotische stijl -met romaanse inslag- , de kerk Notre Dame gebouwd. Ze werd in de 16de en begin van de 17de eeuw verbouwd. In 1637 plunderden de franse troepen de abdij en staken deze in brand. Een heropbouw dringt zich op. Maar in de 18de eeuw is de abdij zo bloeiend, dat de monniken de bouw van een nieuwe abdij toevertrouwen aan de befaamde architect Dewez. Deze realisatie werd opnieuw door de fransen vernield (1793). De abdij werd officieel opgeheven in 1796. De heropbouw van de abdij werd gestart in 1926 door de cisterciënzermonniken van de Abdij van Sept-Fons (Fr). De nieuwe abdij was klaar in 1948 en is gebouwd op de fundamenten van de achttiende-eeuwse abdij. Sober en elegant, in een warme gouden steen, is het nieuwe monasterium een reproductie van het oorspronkelijke cisterciënzerplan. In de prachtige binnentuin van het gastenverblijf richt de voorgevel van de nieuwe kerk zich op met grote zuivere lijnen. Een monumentale Maagd met het Kind rijst op uit deze indrukwekkende gevel. De brouwerij van Orval situeert zich binnen de abdijmuren. Deze abdijbrouwerij werd in 1931 opgericht in het élan van de heropbouw van de abdij. De productie van bier werd gezien als bron van inkomsten om de nieuwe gebouwen te financieren en om deze in een later stadium te onderhouden. Dit wordt pas werkelijkheid een 75-tal jaren later. De brouwerij maakt het tevens mogelijk dat de abdij een sociaal budget voorziet. De brouwerij van Orval functioneert onder toezicht van de trappistengemeenschap. Als zodanig is zij één van de zeven trappistenbrouwerijen ter wereld!
SKU 8ae619ebce66 Categorieën , , ,
Winkelwagen