La Chouffe 75cl

Alcoholpercentage

Bijzonderheden

Brouwerij

Inhoud

Land van herkomst

La Chouffe is een niet gefilterd blond bier, zowel in de fles als in het vat hergist. Het is aangenaam fruitig, gekruid met koriander en een lichte hopsmaak.

6.45

Meer informatie

Bekijk ons assortiment.
Op deze pagina staat ons vaste assortiment. Omdat er veel wisseling in het speciale bier is, staan wij als venue op de bierapp Untappd. Op deze app kunt u zich abonneren en op de hoogte blijven van onze nieuwe aanwinsten.
De naam komt voort van het gehucht Achouffe, in een spectaculaire vallei in de ardennen, dicht bij het stadje Houffalize, juist ten noorden van Bastogne, in de Belgische provincie Luxemburg. Is er zoiets als een Chouffe? Welzeker, de Chouffe is de gebaarde dwerg, met een rode hoed, die geschilderd staat op de witgekalkte buitenmuur van de boerderij, waarin de brouwerij is ondergebracht. Hij staat ook op het etiket van de bieren. De boerderij dateert uit 1805, maar de brouwerij werd slechts opgericht in het begin van de jaren '80. Het is een van de meest succesvolle microbrouwerijen in Belgie geworden. De brouwerij heet d'Achouffe, met als voornaamste product La Chouffe. De onderneming werd gesticht door twee schoonbroers. De ene was een voedingsdeskundige in een roomijsfabriek en de ander werkte voor een computerbedrijf. Ze bouwden al thuis voor ze in zaken gingen. Toen d'Achouffe voor het eerst werd opgericht, was de graanmolen een machine die vroeger nog gebruikt was geweest voor het pletten van bieten in een boerderij, en de temperatuurmeter van de brouwketel kwam van een stoomlokomotief. Deze bieren worden gebrouwen met ardeens bronwater, Pilsener en Pale-Alemouten, Engelse Goldings en Styrian-hoppen, en elk bier bevat ook koriander. De McChouffe is ook gekruid met honing en gagel. Dit was een van de vroegere bierkruiden, dat vandaag nog zelden wordt gebruikt. Gezien de Belgische brouwers zo excentriek zijn, is er misschien noge een die dit kruid gebruikt, maar ik ben er nog geen tegengekomen; er is wel een bier in Zweden waarin dit ingredient wordt gebruikt.
SKU 2234b26b525e Categorieën , ,
Winkelwagen