Guinness Draught

Alcoholpercentage

Brouwerij

Inhoud

Land van herkomst

Dit schitterende Ierse bier heeft een mooie volle witte schuimkraag en een zijdezachte koffie en karamelachtige smaak en een bitterzoete afdronk. De smaak en de kleur van Guinness is krijgt hij door het gerst. Een deel hiervan wordt gemout, een deel wordt platgeslagen, en een deel wordt geroosterd. Aan een mengsel van deze drie soorten gerst wordt water toegevoegd, waarna de smaken van het gerst in het water kunnen trekken.

3.10

Meer informatie

Bekijk ons assortiment.
Op deze pagina staat ons vaste assortiment. Omdat er veel wisseling in het speciale bier is, staan wij als venue op de bierapp Untappd. Op deze app kunt u zich abonneren en op de hoogte blijven van onze nieuwe aanwinsten.
De brouwerij werd gesticht in 1759 door Arthur Guinness en produceerde oorspronkelijk een porter. Uit deze porter kwam later een stout-porter voort, wat later Guinness werd. Arthur Guinness was een revolutionair waar het ging om personeelsbeleid: hij gaf zijn mensen 10-20% boven de standaard, gaf een weduwepensioen en betaalde vrije dagen. Daarnaast ook gratis gezondheidszorg, onderwijs etc. In 1930 was 1 op de 10 mannen in Dublin direct of indirect afhankelijk van de brouwerij. Guinness is een bier van het type stout uit Ierland. Het bier is het belangrijkste product van de St. James' Gate brewery in Dublin. De kleur van het bier wordt vaak aangezien voor zwart, maar in het juiste licht is te zien dat het bier eigenlijk 'ruby red' is. Deze stout word meestal geserveerd in een pint, dit glas zou volgens de traditie ingeschonken moeten worden op zodanige wijze, dat er tijdens het tappen een klavertje of een harp (beiden symbolen die kenmerkend zijn voor Ierland) getekend kan worden in de stevige schuimkraag van het bier. De harp komt overigens ook terug in het logo van het bedrijf. Guinness heeft hiervoor overigens goede afspraken met de Ierse regering moeten maken, aangezien het nationale wapen (de harp) niet verward mocht worden met de harp van Guinness. De Guinness-harp is daarom gespiegeld ten opzichte van die in het landswapen.
SKU a3a984382c10 Categorieën , ,
Winkelwagen