Categorie: Erdinger

In 1886 wordt Erdinger Weissbrau opgericht door Johann Kienle in het de Duitse Erding. Franz Brombach, die het schopt tot directeur van Erdinger Weissbrau, koopt in 1935 met eigen geld de brouwerij op. In 1975 draagt hij de brouwerij over aan zijn zoon Werner Brombach. Werner is vastberaden Duitsland te veroveren met het tarwebier en inversteert flink in reclamecampagnes. In de jaren daarna groeit de brouwerij flink in Duitsland maar ook daar buiten, tot de grootste tarwebrouwerij ter wereld.

De kwaliteit van Erdinger Weissbrau wordt gekarakteriseerd door de strakke normen die gesteld zijn door Werner. Om aan deze normen te kunnen voldoen, houdt men zich aan een uiterst secure selectie van grondstoffen. Het verhaal gaat dat Werner alle brouwsels hoogstpersoonlijk keurt en indien hij niet akkoord is, het gehele brouwsel wordt afgekeurd.

Kies een hoofdcategorie

Kies een categorie

Filter op prijs

Filter op Land of Regio

Filter op Land van herkomst

Filter op Inhoud

Filter op Alcoholpercentage

Kies een categorie

Enig resultaat

Winkelwagen