Erdinger Weissbier

Alcoholpercentage

Brouwerij

Inhoud

Land van herkomst

Het Erdinger Weissbier heeft een ondoorzichtige strokleur met een aroma van een vleugje banaan en kruidnagel, een frisse, heldere smaak met een lage bitterheid in de afdronk.

1.90

Meer informatie

Bekijk ons assortiment.
Op deze pagina staat ons vaste assortiment. Omdat er veel wisseling in het speciale bier is, staan wij als venue op de bierapp Untappd. Op deze app kunt u zich abonneren en op de hoogte blijven van onze nieuwe aanwinsten.
In 1886 wordt Erdinger Weissbrau opgericht door Johann Kienle in het de Duitse Erding. Franz Brombach, die het schopt tot directeur van Erdinger Weissbrau, koopt in 1935 met eigen geld de brouwerij op. In 1975 draagt hij de brouwerij over aan zijn zoon Werner Brombach. Werner is vastberaden Duitsland te veroveren met het tarwebier en inversteert flink in reclamecampagnes. In de jaren daarna groeit de brouwerij flink in Duitsland maar ook daar buiten, tot de grootste tarwebrouwerij ter wereld. De kwaliteit van Erdinger Weissbrau wordt gekarakteriseerd door de strakke normen die gesteld zijn door Werner. Om aan deze normen te kunnen voldoen, houdt men zich aan een uiterst secure selectie van grondstoffen. Het verhaal gaat dat Werner alle brouwsels hoogstpersoonlijk keurt en indien hij niet akkoord is, het gehele brouwsel wordt afgekeurd.
SKU c0ae1b9f201c Categorieën , ,
Winkelwagen