Zoek uw product:  Geavanceerd zoeken


Havana Club Anejo 3 Anos (40%)

Distilleerderij:
Land van herkomst:
Inhoud:
Type:

Havana Club
Cuba
70cl
Rum

Smaakomschrijving:
De Añejo Reserva is de Havana Club variant die tot stand komt door een subtiele assemblage van de beste rumvariëteiten, jonge zowel als oude van 3 tot 6 jaar). Het resultaat is een evenwichtige mengeling van krachtige smaken en luchtige aroma's. Meer nog dan de ouderdom van de gebruikte rumsoorten, is de assemblagekunst van de befaamde meester rummaker Don Navarro die van de Añejo Reserva (“Oude Reserve”) een drank maakt met uitzonderlijke kwaliteiten. De Añejo Reserva wordt genoten als digestief. De complexiteit van zijn aroma's komt nog het best tot zijn recht als men er een blokje ijs bijvoegt nadat hij enkele minuten heeft kunnen ademen in het glas. Een ideale gezelschapspartner voor zijn streekgenoot, de havanasigaar.

€17,95Over de distilleerderij / het merk, Havana Club:
Sinds 1971 is Don José Navarro de rummeester van Havana Club. Hij is er voor verantwoordelijk de kwaliteit van de rum op het hoogste niveau te handhaven en de geheime productiemethoden door te geven aan de volgende generatie. Don José heeft een aantal creaties op zijn naam staan, zoals de Anejo Especial. Als geen ander weet Don José Navarro hoe de beste rum moet worden gemaakt. Voor goede rum gebruik je 100% zuiver suikerriet, dat in de smaak en in het aroma haar weerklank geeft. Verder mogen andere ingrediënten als vanille of kaneel nimmer domineren.

“Kwaliteit staat synoniem voor waarheid. Het feit dat wij natuurlijke grondstoffen gebruiken en het rijpingsproces niet forceren, werkt erg in ons voordeel nu eerlijke producten en productiemethoden alle waardering krijgen”, aldus Don José. Op Havana Club prijkt de ‘Seal of Origin’, een label dat door de Cubaanse staat is uitgegeven en exclusief is voor rum die in Cuba geproduceerd is op basis van 100% Cubaanse grondstoffen.

Op Cuba zal een echte barman altijd het ritueel van de Lágrima (= traan) uitvoeren. Door telkens als er een nieuwe fles wordt geopend, de eerste druppels rum te offeren aan de goden die over hem waken. Pas daarna zijn de gasten aan de beurt en rolt de rum in de glazen. In Nederland zul je dit ritueel niet snel tegenkomen. Toch kun je ook bij ons het speciale van Cuba intensief ervaren. Met de juiste muziek, het juiste gezelschap en een cocktail evergreen als Cuba Libre of een pure Anejo 7 años. De life style drank is bij ons niet meer weg te denken. Overigens zijn alle klassieke cocktails op basis van rum in het begin van de vorige eeuw op Cuba geboren. Mojito, Daiquiri, Cuba Libre; stuk voor stuk cocktails die bereid worden met Havana Club rum.Meer van de distilleerderij:
Contactgegevens

Dr. Slotemaker de Bruïneplein 1
3904 CX Veenendaal
Tel: 0318 - 511 050

Openingstijden

Ma 11:00 - 18:00
Di 09:00 - 18:00
Wo 09:00 - 18:00
Do 09:00 - 18:00
Vr 09:00 - 20:00
Za 08:30 - 17:00
Zo gesloten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: