Zoek uw product:  Geavanceerd zoeken


Mort Subite Kriek Lambic (4%)

Brouwerij:
Land van herkomst:
Type:
Inhoud:

Mort Subite
België
Kriek
25cl

Smaakomschrijving:
Deze zoetste Kriek Lambic van de familie is een blend van jonge Lambic voor de zottigheid, 1 jaar oude Lambic boordevol verse krieken voor de frisheid en 3 jaar oude Lambic voor de nodige ervaring en die typische lichtzure toets.

€1,50Over de brouwerij / het merk, Mort Subite:
Lambic is een uniek brouwsel op basis van mout, graan en water met tenminste 30% ongemoute tarwe. Eerst worden de moutkorrels geplet, zodat wat erin zit in contact kan komen met het water tijdens het maischen. In de maischkuip verwarmen we de geplette mout in water. De enzymen die daarbij vrijkomen zetten zich om in suikers (en dus achteraf in alcohol en CO², de belletjes in het bier). Daarna filteren we het brouwbeslag. Het bezinksel (de draf) wordt een delicatesse voor vee, het vloeibare gedeelte (het wort) wordt de onmisbare basis van ons bier. Het wort koken we samen met hopbellen. Dat zorgt ervoor dat ons bier beter bewaart én een sjiekere schuimkraag krijgt. In het afgekoelde wort bouwen de Pajottenlandse wilde gisten – voor de bierkenners: de brettanomyces — een feestje. Zij zetten de gisting spontaan in gang. Bruno houdt natuurlijk een oogje in ‘t zeil... Als de gisten uitgewerkt zijn, vullen we de Lambic af op vaten en wordt hij gelagerd. Een deel op inox, een deel een drietal jaar op eikenhouten vaten. Na een welverdiende rustperiode blendt, proeft en bepaalt Meesterbrouwer Bruno de ideale mix voor elk Mort Subite-bier. Na een extra lagering op vat vullen we ons gerijpte bier af in tanks en vertrekt het naar de bottelarij.

En dan… het moment sûprème: vol genieten van een goeie Mort Subite. Van friszoet en zacht tot karaktervol zurig: ieder zijn goesting. Santé!Meer van de brouwerij:
Contactgegevens

Dr. Slotemaker de Bruïneplein 1
3904 CX Veenendaal
Tel: 0318 - 511 050

Openingstijden

Ma 11:00 - 18:00
Di 09:00 - 18:00
Wo 09:00 - 18:00
Do 09:00 - 18:00
Vr 09:00 - 20:00
Za 08:30 - 17:00
Zo gesloten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: