Zoek uw product:  Geavanceerd zoeken


Kapittel Tripel Abt (10%)

Brouwerij:
Land van herkomst:
Type:
Inhoud:

Van Eecke
België
Tripel
33cl

Smaakomschrijving:
Het mag niet verwonderen dat de tripel vernoemd is naar de hoogste verantwoordelijke binnen het Kapittel, namelijk de Abt. Deze amberkleurige trippel van 10% alcoholvolume wordt beschouwd als een monument in de professionele bierwereld; Geen wonder dat dergelijke bieren alleen voorbehouden waren voor Bisschoppen en hoogwaardigheidsbekleders, en slechts gedronken werden bij speciale gelegenheden.

De Tripel Abt is een bier van hoge gisting met nagisting op de fles, wat betekent dat de smaak vele jaren behouden blijft. Een zachte amberkleur met een lichte gouden schijn, die bekroond wordt met een persistente schuimige kraag. Het complexe smakenpallet kan worden omschreven als: vol, rond, licht hoppig maar niet bitter, soms licht zoetig. De blijvende maar zachte hopsmaak met een licht fruitige afdronk, maken van de tripel Abt een gerecht op zich. Natuurlijk drukt de alcohol zijn stempel op het geheel, maar dan eerder als een toegevoegd complex aroma, met een warm mondgevoel.


€1,80Over de brouwerij / het merk, Kapittel:
De naam Kapittel betekent zoveel als de congregatie of leefgemeenschap van een Abt, Prior, Pater monniken in een kloostergemeenschap.
Net zoals Trappistenbieren of Patersbieren, staan abdijbieren garant voor een unieke en artisanale manier van brouwen, met specifieke en meestal eeuwenoude recepten, zorgvuldig toegepast en doorgegeven van generatie naar generatie.

De typische smaak van de Kapittelbieren, hebben zij voornamelijk te danken aan de lokaal geteelde hop uit de regio Poperinge, maar ook de natuurlijk geteelde gersten, de aromatische kruiden en hun eigen gekweekte giststammen. Al deze ingrediënten worden door de meester-brouwer met vakkennis en liefde voor het vak tot een harmonisch en culinair meesterwerk gebrouwen.Meer van de brouwerij:
Kapittel Pater (6%) €1,35 Bekijk product
Kapittel Prior (9%) €1,70 Bekijk product
Contactgegevens

Dr. Slotemaker de Bruďneplein 1
3904 CX Veenendaal
Tel: 0318 - 511 050

Openingstijden

Ma 11:00 - 18:00
Di 09:00 - 18:00
Wo 09:00 - 18:00
Do 09:00 - 18:00
Vr 09:00 - 20:00
Za 08:30 - 17:00
Zo gesloten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: