Zoek uw product:  Geavanceerd zoeken


Kapittel Prior (9%)

Brouwerij:
Land van herkomst:
Type:
Inhoud:

Van Eecke
België
Bruin
33cl

Smaakomschrijving:
De Prior wordt beschouwd als een adviseur en vertrouwensman in de kloostercongregatie.
Dit donkere abdijbier behoort dan ook tot de koningsklasse van de zware donkere bieren. Een aangewezen en gewaardeerde disgenoot bij Vlaamse culinaire klassiekers. Een persistente schuimkraag bekroont zijn status. Dit is een bier van hoge gisting met nagisting op de fles, wat betekent dat de smaak enige jaren bewaard kan worden. Het aroma start met de zachte smaak van geroosterde mout. Het middenpallet domineert al snel met complexe toetsen van rozijnen, karamel afgewisseld met een fruitige toets van kruiden, en een lichte hoppesmaak. De nadronk ondersteunt de gerookte smaak met een hint van specerijen, om te eindigen in een hoppige bitterheid


€1,70Over de brouwerij / het merk, Kapittel:
De naam Kapittel betekent zoveel als de congregatie of leefgemeenschap van een Abt, Prior, Pater monniken in een kloostergemeenschap.
Net zoals Trappistenbieren of Patersbieren, staan abdijbieren garant voor een unieke en artisanale manier van brouwen, met specifieke en meestal eeuwenoude recepten, zorgvuldig toegepast en doorgegeven van generatie naar generatie.

De typische smaak van de Kapittelbieren, hebben zij voornamelijk te danken aan de lokaal geteelde hop uit de regio Poperinge, maar ook de natuurlijk geteelde gersten, de aromatische kruiden en hun eigen gekweekte giststammen. Al deze ingrediënten worden door de meester-brouwer met vakkennis en liefde voor het vak tot een harmonisch en culinair meesterwerk gebrouwen.Meer van de brouwerij:
Kapittel Pater (6%) €1,35 Bekijk product
Kapittel Tripel Abt (10%) €1,80 Bekijk product
Contactgegevens

Dr. Slotemaker de Bruďneplein 1
3904 CX Veenendaal
Tel: 0318 - 511 050

Openingstijden

Ma 11:00 - 18:00
Di 09:00 - 18:00
Wo 09:00 - 18:00
Do 09:00 - 18:00
Vr 09:00 - 20:00
Za 08:30 - 17:00
Zo gesloten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: