Zoek uw product:  Geavanceerd zoeken


Kapittel Pater (6%)

Brouwerij:
Land van herkomst:
Type:
Inhoud:

Van Eecke
België
Bruin
33cl

Smaakomschrijving:
Dit rood bruine abdijbier werd indertijd gebrouwen voor de dagelijkse consumptie in het klooster. De opalen mahonie kleur met een diepe rode schijn ondersteunt een smalle romige schuimkraag. Dit is een bier van hoge gisting met nagisting op de fles, wat betekent dat de smaak enige jaren bewaard kan worden. Het aroma start met de smaak van zacht gerookt hout, pruimen en citrusvruchten. De middensmaak heeft een toets van licht gerookte mout, en een rollend pallet van karamel en chocolade. De nadronk herhaalt het gerookte pallet, met een hint van zachte perzik, en eindigt in een hoppige zachte bitterheid. Met z’n zachte alcoholvolume, is deze pater de ideale voorbereider om onze meer complexe en zwaardere abdijbieren te ontdekken

€1,35Over de brouwerij / het merk, Kapittel:
De naam Kapittel betekent zoveel als de congregatie of leefgemeenschap van een Abt, Prior, Pater monniken in een kloostergemeenschap.
Net zoals Trappistenbieren of Patersbieren, staan abdijbieren garant voor een unieke en artisanale manier van brouwen, met specifieke en meestal eeuwenoude recepten, zorgvuldig toegepast en doorgegeven van generatie naar generatie.

De typische smaak van de Kapittelbieren, hebben zij voornamelijk te danken aan de lokaal geteelde hop uit de regio Poperinge, maar ook de natuurlijk geteelde gersten, de aromatische kruiden en hun eigen gekweekte giststammen. Al deze ingrediënten worden door de meester-brouwer met vakkennis en liefde voor het vak tot een harmonisch en culinair meesterwerk gebrouwen.Meer van de brouwerij:
Kapittel Prior (9%) €1,70 Bekijk product
Kapittel Tripel Abt (10%) €1,80 Bekijk product
Contactgegevens

Dr. Slotemaker de Bruďneplein 1
3904 CX Veenendaal
Tel: 0318 - 511 050

Openingstijden

Ma 11:00 - 18:00
Di 09:00 - 18:00
Wo 09:00 - 18:00
Do 09:00 - 18:00
Vr 09:00 - 20:00
Za 08:30 - 17:00
Zo gesloten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: