Zoek uw product:  Geavanceerd zoeken


Bacardi



In 1862 creëerde Don Facundo Bacardi in een kleine distilleerderij in het havenstadje Santiago de Cuba een zachte, smaakvolle rum, en gaf hieraan zijn eigen naam: BACARDI. Sinds die tijd is het merk uitgegroeid tot het grootste gedistilleerdmerk ter wereld.

Het bereidingsproces dat Don Facundo Bacardi in 1862 ontwikkelde voor BACARDI is onveranderd. Hij was de eerste die houtskool als ‘filter’ gebruikte om de rum zuiver en vol van smaak te maken. Rum wordt vervaardigd uit het onderste gedeelte van de suikerrietstengel. Door het riet fijn te hakken en te walsen, ontstaat er een donkere siroop. Die wordt vervolgens gecentrifugeerd waardoor de suikerkristallen zich afscheiden. Wat overblijft is zuivere ‘melasse’, de basis van rum. Deze substantie bepaalt de uiteindelijke kwaliteit. Aan de melasse wordt de speciale Bacardi-gist toegevoegd, die er voor zorgt dat de suikers worden omgezet in alcohol. Na het distillatieproces is de rum geheel zuiver. Alleen het beste witte Amerikaanse eikenhout wordt geselecteerd en gebruikt bij de vervaardiging van de met de hand gemaakte eikenhouten vaten. Vervolgens worden de vaten aan de binnenkant – door middel van een houtskoolvuurtje – gebrand om er voor te zorgen dat de rum continu gezuiverd wordt. De temperatuur, de vochtigheid en zelfs de zeebries waaraan de vaten worden blootgesteld zijn van invloed op het karakter en de kwaliteit van BACARDI rum.


Producten

Bacardi Carta Blanca (37,5%)

Cuba

Bacardi Carta Negra (37,5%)

Cuba

Bacardi Limón (32%)

Cuba

Bacardi Oakheart (35%)

Cuba

Bacardi Razz (32%)

Cuba


Contactgegevens

Dr. Slotemaker de Bruïneplein 1
3904 CX Veenendaal
Tel / Fax: 0318 - 511 050

Openingstijden

Ma 11:00 - 18:00
Di 09:00 - 18:00
Wo 09:00 - 18:00
Do 09:00 - 18:00
Vr 09:00 - 20:00
Za 08:30 - 17:00
Zo gesloten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: